Träff med Natursnokarna på Naturens Dag

IMG_0930_2000

Nu på lördag den 24 maj träffas Natursnokarna i Gällivare ute på Hembygdsområdet, nära Gällivare Camping. Det är Naturens Dag och vi finns självklart på plats och berättar om vår verksamhet och har aktiviteter med barnen.

Vi vill bli fler. Vi behöver framför allt engagerade ledare, med eller utan egna snokar, som skulle kunna tänka sig att leda och inspirera barnen i och runt omkring naturen i Gällivare.

Både barn och vuxna blir friskare och mindre stressade av att vara i naturen. Vi minns och lär bättre när vi använder både kroppen och sinnena. Barn får bättre motorik av att vara i naturen och deras koncentration och kreativitet ökar. Det gäller nog oss vuxna också!

Sedan finns det förstås mycket spännande att upptäcka i naturen. Naturen är livsviktig för oss och ger oss många gratistjänster som vi ibland tar för givna, till exempel ren luft, mediciner och byggnadsmaterial. De som har kunskap om naturen är också rädda om den.

Träffa Natursnokarna på Hembygdsområdet lördagen den 24 maj kl. 11.00-14.00 

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.